Jyväskylän kahvilamme sijaitsee Nikolainkulmassa

 

Nikolainkulma 

Jyväskylän kahvilamme sijaitsee Nikolainkulmassa

Nikolainkulmaksi kutsuttu talo antaa upeat puitteet tunnelmalliselle kahvilallemme. Ison kahvilatilan lisäksi meillä on nyt monta kaunista kabinettihuonetta. Yksi kabineteista on tunnelmallinen pianohuone, jossa jo nyt moni taitava asiakkaamme käy soittamassa pianoa. .

Talolla on mielenkiintoinen historia ennen meitä. Nikolainkulma avasi ensimmäisen kerran ovensa vuonna 1899. Talon rakennutti ravintoloitsija Nikolai Wahlgren. Hotelli Walhlgren nousi nopeasti Jyväskylän seuraelämän keskukseksi. Talon yläkerrassa sijaitsi hotellihuoneet, sekä ”oikein hienosti sisustetut” ravintolasali, kabinetit sekä keittiö. Alakerrassa oli kauppapuoteja, ravintola, sekä Wahlgrenin asunto. Asemakadun puoleisessa siivessä toimi kestikievari.

Hotelli- ja ravintolatoiminnan lisäksi talossa on toiminut vuosien varrella monenlaista liiketoimintaa, joista kuuluisin vuokralainen lienee Alvar Aalto, jonka ensimmäinen toimisto ”Arkkitehtuuri- ja monumentalitaiteen toimisto Alvar Aalto” sijaitsi rakennuksessa syksystä 1923 kevääseen 1924. Tutustu Nikolainkulmaan: www.nikolainkulma.fi

Tervetuloa !